• +389 2 2448588
  • +389 71 239900
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Печатење на диск

Ако планирате да рекламирате или промовирате ваш бизнис, асоцијација или компанија за производство на музика користејќи дигитални медиуми како што е брендирано ЦД или ДВД, вие сте на вистинското место. Имаме технологија и креативен тим, кој може да го заврши целиот ваш проект. И медиумите и квалитетот на печатењето се на професионално ниво.

Постојат два начина на печатење на ЦД или ДВД:

Директно печатење на дискот
Директното печатење на дискот се врши на најновата генерација на печатачи на фотографии. Се печати директно на специјални дискови, дискови за печатење кои се пред-фабрикувани и подготвени за овој вид печатење. Боите Claria Dye што ги користиме гарантираат долговечност на печатењето на вашите дискови. Резолуцијата на печатење е до неверојатни 5700x1440dpi (точки по инч).

Пренесете отпечатоци на дискот
Трансфер печатењето се врши на ласерска Xerox DC 252 машина, на етикети од ПВЦ кои се складирани на дискот. Печатете на мат или сјајни ПВЦ налепници во зависност од вашиот вкус или избор.

Разликата помеѓу овие два вида печатење е во тоа што директното печатење на дискот е направено за технологија на мастило, додека трансфер печатењето е за ласерски машини и ласерска технологија. Нема разлика во квалитетот и издржливоста.

Достапни кутии: пластична тенка кутија, пластичен аудио (преден + заден капак), ДВД кутија, дигитак, картон и хартиена коверт (џеб)

Ние работиме на печатење на диск многу брзо и ефикасно. Двете машини имаат многу висока резолуција на печатење што значи дека можеме да печатиме најсложена графика без да изгубиме квалитет. За време на процесот на печатење, постојат проверки и безбедносни сегменти, така што можете да бидете сигурни дека ниту еден диск нема да биде оштетен.

Како да испечатите насловни страници

Кутии и капаци за кутии се отпечатени на Xerox 700 дигитална машина за печатење со неверојатни 2400x2400 px (24 бита). Оваа резолуција (дигитално печатење) ги исполнува дури и најпрофесионалните барања. Кутиите што ги нудиме се: ЦД тенок кутија, аудио кутија, ДВД кутија, дигитак, џебови на ЦД. Во зависност од видот на вашиот проект, одберете ја најдобрата амбалажа за печатените дискови.

Корица за диск и дизајн за печатење

Доколку немате дизајн што сакате да го отпечатите на дискови и капаци, нашите дизајнери, според вашите желби и барања, ќе создадат прелиминарен дизајн или дизајн за вас или вашите потреби.

Image
Image

© 2022 Printidea. All Rights Reserved.
Ние користиме колачиња (cookies) на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.