• +389 2 2448588
  • +389 71 239900
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Менија

Печатење и создавање менија за вашето место може да се направи на многу начини и од различни материјали. Прво, треба да дефинирате кое мени е соодветно за вашиот угостителски објект:

За брза храна или кафе, препорачуваме да биде брошури со пластично наредени мени со меки капаци, запечатени и неколку внатрешни страни, во зависност од тоа колку производи имате во понуда.

Ако тоа е ресторан, наша препорака е да имате тврдо жичен мени со дебели кожи обложени со кожа или еко-кожа. На насловната страница, тогаш правиме печатење со розово злато или печат со лого и натпис по ваш избор или златен принт. Друга опција е да го илустрирате капакот како што е прикажано по саканиот дизајн. Внатрешноста може да биде обложена со мат или сјајна или врежана хартија, со можност да се обојат садови и да се отпечати, што го олеснува изборот на вашите гости. Друга опција е да вметнете протранспарентни џебови во кои се вметнуваат страните на менито, кои подоцна може да се заменат со нови ако се појават промени во цената или на производот. Дизајнот ќе биде направен во консултација со нашиот дизајнер на ваше барање.

За пицерии, препорачуваме менито да биде изработено од илустрирана пластика обложена тврда или мека обвивка и страници за внатрешни пластични обложени материјали со слики од пици кои се нудат. Ние го користиме менито со тврда врска и внатрешните страни се прицврстени со галванизирани навои. Темите можат да бидат имитирање злато или сребро.

Процесот на создавање мени се состои од три дела:

1. Изработка на клише за позлатени поклопни уметности. Клишето го правиме на ЦПУ машина кога ни го испраќате вашето локално лого или кога го дизајнираме вашето лого.

2. Дизајнирање на внатрешни страници и пишување на артикли (оваа ставка е опционална затоа што некои клиенти печатат и вметнуваат своја понуда)

3. Корица дизајн, втиснување со лого и вметнување страница. Крајниот рок за изработка на менито е 3-5 работни дена и најмногу од сè зависи од дизајнот и комплексноста на клиентот. Ако веќе го имате логото и имате идеја за тоа мени што сакате, сè оди многу побрзо.

Подолу можете да видите примери од менијата што најчесто ги правиме. Ако имате некаква нејаснотија или дилема, слободно контактирајте не.

Примери за мени

Image

Мени за ресторани (тврд повез А4) со ролет

Image

Позлатени менија (тврд повез - примери со повеќе големини)

Image

Брошури и менија


Newsletter

© 2022 Printidea. All Rights Reserved.
Ние користиме колачиња (cookies) на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.