• +389 2 2448588
  • +389 71 239900
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Брендирање на коли

Авто-графика или брендирање на возила е бизнис на печатење што се користи за комерцијални и приватни цели. Брендирање на возила може да се направи на кое било возило без разлика дали станува збор за патнички автомобил, мотор или комерцијално возило како комбе, пикап или камион.

Зошто да брендираме возило?

  • За еднократен трошок, добивате подвижна реклама која ќе трае со години.
  • Рекламирате каде и да одите
  • Вие го рекламирате вашиот бизнис 24 часа на ден на различни локации

За брендирање на автомобили користиме специјални векторски скици на возилата на кои правиме брендирање, односно дизајн и подготвеност. Процесот се состои од неколку чекори: дизајн, подготовка за штампање, печатење на фолија, а потоа монтажа - лепење.

Графиката е отпечатена на фолија специјално дизајнирана за каросерија на возилото. Тоа е ултратенка а термостабилна и многу отпорна фолија.

Предноста на фолијата или брендирањето на возилото е тоа што фолијата ја задржува бојата на возилото. Па, после неколку години, ако одлучите да го продадете своето возило, бојата ќе биде иста како на денот кога возилото било избрендирано.

Автоматската графика може да биде делумна и комплетна.

Делумна графика се однесува на печатење на одделни делови од возилото или само на текст и лого на одделни делови.
Комплетна авто-графика се однесува на целосна марка на возила. Комплетното означување на возилото може да се „менува“ или лепење на целото возило на фолија со одредена боја или печатена фолија.

Постои голем избор на фолии кои не се наменети за печатење, но имаат одредена текстура и боја. Тие можат да бидат карбонски фолии, матирани еднобојни фолии, итн.

Комплетна услуга за брендирање возила (дизајн, печатење и монтажа) ја обезбедува нашиот тим. Доколку станува збор за брендирање на комерцијално возило, треба да ни ги доставите логото на компанијата и информациите што сакате да ги прикажете на возилото. За брендирање на приватни возила доволно е само да имате идеја.

Image

Целосно брендирање

Image

Делумно брендирање


© 2022 Printidea. All Rights Reserved.
Ние користиме колачиња (cookies) на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.