• +389 2 2448588
  • +389 71 239900
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Катирање

Печатење со голем формат за надворешна и внатрешна употреба

Катирање и печатење на големи формати се врши на најновите еко-растворувачи на последната генерација - Mimaki CJV-160. Главната цел е печатење на ПВЦ фолии за: брендирање на прозорци, осветлени реклами, церади, банери, платно за сликање и други материјали отпорни на атмосферски услови или за надворешна употреба.
Форматот на печатење е неограничен.

Материјалите на кои печатиме се за различни намени и се:

ПВЦ фолии, самолепливи, мат или сјајни, се користат главно за рекламни цели, односно да се придржуваат рекламни табли, витрини, билборди, брендирање на возила итн. Како и печатење етикети со редовни и неправилни форми. Претежно за надворешна употреба затоа што се отпорни на временски услови.

Хартија (самолеплива или нелеплива) - 80 g / m2 - 250 g / м2, мат или сјајно. Најчесто се користи за печатење на CAD и GIS цртежи, постери, и сите материјали за прикажување на затворен простор.

ПВЦ церада, со навој за прицврстување. Се користи за рекламирање пораки на места каде што е погодно да се затегне церада.

Печатење на платно или платно користено за репродукција на уметнички дела, но и секако за разни други намени и цели.

Меш или перфорирана церада. Најчесто се користи во брендирање на големи фасадни дисплеи изложени на ветер и промаја. Често на фасади од згради и поголеми згради. Се карактеризира со висок проток на воздухот поради структурата на дупката, исто така не го затвора погледот низ прозорците на предметот и не блокира дневна светлина.

Перфорирана фолија. Се користи исклучиво за брендирање стаклени површини. Тие можат да бидат: прозорци, стаклени врати или задни прозорци на автомобили, пикап или комбиња. Поради ситните дупки што ги има, може да се види одвнатре, додека кога се гледа однадвор, тој ја гледа само печатената реклама. Исто така се користи кога клиентот сака да го брендира прозорецот додека го зачувува надворешното природно осветлување.

Image

Сјајно ПВЦ фолија

Image

Печатење на сликарско платно

Image

Печатете на церада


© 2022 Printidea. All Rights Reserved.
Ние користиме колачиња (cookies) на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.