• +389 2 2448588
  • +389 71 239900
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Плакати

Постерот или плакатот најлесно може да се дефинира како промотивен материјал за печатење. Употребата на постери е вообичаена за промовирање на производи и услуги (на пр. Концерти, изложби, настани, промотивни попусти ...). Постерите обично се печатат на 100 g. и 150 гр хартија, во основни големини А и Б формат. Големината на постерите и постерите што ги правиме се сите во големина на хартија А и Б во употреба:
papersize

Во минатото, постерите / плакатите беа печатени само од големи печатачи заради високата цена, но денес, со доаѓањето на високо квалитетно дигитално печатење, постерите можат да бидат отпечатени по иста цена од повеќето мали и средни печатачи. Постер е одлична алатка за маркетинг. Влијанието на добро дизајнираните и поставените постери врз продажбата, веруваме, не треба дополнително да се објаснува. Време на производство - печатење на постери трае неколку часа од моментот кога нашиот дизајнер го прави вашиот дизајн и подготвеност или од кога ќе ни го испратите вашиот дизајн. Клучот за брзина е затоа што техниката на печатење е дигитална и веднаш се печати на дигитални машини со висока резолуција. Машините што ги користиме за печатење на постери се HP DesignJet T770, 110 и 130 плотери. За поголеми принтови за печатење користиме машини за офсет. Поголемите патеки за печатење се над 100 парчиња. Потребни им се околу 2 работни дена да ги завршат.

Лепење на постери

Исто така, имаме можност да залепиме постери. Ваше е да ни дадете список каде сакате да бидат залепени и нашиот тим ќе ги залепи за вас. Вие ќе бидете известени кога работата ќе заврши и ќе добиете извештај за фотографија од доставените страници. Ова ви овозможува да ги контролирате посакуваните локации и да бидете сигурни дека секој постер е залепен на саканата локација. За трошоците за лепење постери, треба да контактирате со нас. Дизајнот ќе го направи еден од нашите обучени дизајнери, или можете да ни го испратите вашиот дизајн за создавање со помош на нашиот поставувач на датотеки десно.

Димензии на постери А4, Б3 и Б2

Image

Постер А4 (21 x 29,7 см) исправен

Image

Постер Б3 (35 x 50 см) исправен

Image

Поставен плакат Б2 (70 х 50 см)


© 2022 Printidea. All Rights Reserved.
Ние користиме колачиња (cookies) на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.